Directie


 

Ce este caseta de directie si din ce este compusa?


Caseta de directie este un ansamblu foarte important al oricarui autoturism ce asigura siguranta deplasarii vehicului pe drumurile publice. Pentru orice autoturism este foarte important sa se comporte adecvat la viraje, astfel incat sa nu puna in pericol siguranta pasagerilor. Casetele de directie pot fi atat electrice cat si hidraulice.
Caseta de directie este compusa din: carcasa , cremaliera, piston, bucsa de control, bieleta, caneluri axiale, pompa de servodirectie.

Cand trebuie reparate casetele de directie?


Atunci cand caseta de directie curge , bate sau are joc trebuie sa veniti cu masina la service. In momentul in care ea nu mai functioneaza corespunzator veti simti o miscare mai grea a volanului, veti observa pierdere a lichidului hydraulic si pe un drum cu denivelari veti simti batai in volan. Principalele cauze ale defectarii casetei de directie sunt gropile sau denivelarile resimtite de roti care se transmit mai departe in mecanismul de directie

Cum se face repararea casetelor de directie?


Reparatia casetelor de directie presupune demontarea intregului ansamblul si schimbarea pieselor uzate. Scurgerile aparute la masina dvs se pot datora uzurii semeringurilor sau ca ansamblul de supape s-a stricat. De foarte multe ori o defectiune a casetei de directie necesita rectificarea axului cremalier, alteori ansamblul pistonul cremaliera este cel care cedeaza.

 

service casete directie sector 4 bucuresti
service casete directie sector 4 bucuresti
service casete directie sector 4 bucuresti
service casete directie sector 4 bucuresti